Hjemmelavet julemad

Stjernekokken Erwin Lauterbach står for julemaden, når Best Event arrangerer årets julefrokost i Carlsbergs gamle tappehal på Ny Carlsbergvej. Menuen består af opdaterede juleklassikere: Hvide sild, røde kryddersild, fiskefrikadeller og laks til forret. Gris, and, oksesteg og rødebedesalat til hovedret. Til dessert diskes op med delikat risalamande med den traditionelle lune kirsebærsauce.

Tradition og fornyelse ved årets julefrokost

Ikke mange tør ændre på de grundlæggende ingredienser i den traditionelle julefrokostmenu, men med små fiffige justeringer er det lykkedes gourmetkokken at dreje de gammeldaws retter i en moderne retning, der kæler for smagsløgene.

Køkkenet bruger de bedst tænkelige råvarer, og der er gjort noget helt særligt ud af tilbehøret. De hvide sild serveres f.eks. med æg og dildsyltede græskar, og laksen suppleres af marineret kål og friterede quinoakorn. Quinoa, der stammer fra Sydamerika, er sundere end korn som hvede og rug, da det indeholder mere protein og en lang række plantenæringsstoffer.

Den sprødstegte and serveres selvfølgelig med rødkål, men også med kanelæbler, og i rødbedesalaten er der både mandler og persille. Tradition og fornyelse på de veldækkede julebord ved årets julefrokost i København.

Gourmetmad i godt selskab

I modsætning til så mange andre af årets julefrokoster skal man ikke bruge det meste af måltidet på at stå i kø ved buffeten. Best Event har arrangeret, at alle Erwin Lauterbachs skønne juleretter serveres på tallerkner ved bordene, så der er rig lejlighed til at konversere. Underholdningen starter først kl. 20, så der bliver masser af tid til at snakke med kollegerne under middagen.

Ingen jul uden marcipan

Efter den udsøgte julefrokostmenu serveres knas til den søde tand bestående af marcipan, karameller og bolcher. Ingen jul uden marcipan, der består af malede mandler og sukker, og hvis karakteristiske smag især stammer fra en lille dosis bittermandler. Den skønne mandelmasse sporer sin historie tilbage til perserne i 700-tallet, hvorfra den siden kom til Venedig med hjemvendte korsfarere og solgt som Skt. Markusbrød.

Udsøgte vine og underholdning topklasse

I Tap 1’s velassorterede bar kan deltagerne ved årets julefrokost forsyne sig med vand, drinks, snaps, øl og vin af høj kvalitet til rimelige priser. Husets vin er La Metie-Løgismose, og som alternativer kan man vælge udsøgte vine fra Toscana og Rhône.

Der er heller ikke sparet på noget, når der gælder underholdningen ved årets julefrokost. Blandt stjernerne i aftenens program er Mick Øgendahl, Lis Sørensen, Østkyst Hustlers og Marianne van Toornburg. Aftenens værter er ingen ringere end Rasmus Botoft og Martin Buch, også kendt som Rytteriet.

Efter underholdningen arrangeres traditionen tro et brag af et afterparty med en af landets bedste DJs. Baren disker op med gin & tonic, rom & cola, vodka & juice m.fl.

Glædelig jul!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *