Komik af høj klasse

 

Årets juleshow tilbyder sublim stemning, julemad fra stjernekok og topunderholdning fra nogle af Danmarks bedste komikere og musikere. Blandt aftenens stjerner er Mick Øgendahl, Østkyst Hustlers, Lis Sørensen og Marianne van Toornburg. Efter underholdningen er der traditionen tro et brag af et afterparty med DJ.

 

Aftenens værter er intet mindre end Rytteriet v/ Rasmus Botoft og Martin Buch, der har fået stor succes med deres satire i både radio og fjernsyn.

 

Rytteriet var oprindeligt et satire radioprogram på DR’s P2. I 2010 fik programmet premiere på DR2, hvor også Bodil Jørgensen og Nis Bank-Mikkelsen medvirkede. Hvert afsnit blev konstrueret af flere små tilbagevendende føljetoner med de samme karakterer. De mest populære karakterer er uden tvivl Snobberne, de to rigmænd Skønne Fritz og Søde Poul, der sidder på deres båd og drikker campari, mens de med rendyrket Gentofte-accent deler deres tanker om andre befolkningssegmenter: “Jeg gider sgu ikke de fattige. De er altid så kedelige.”

 

Rasmus Botofts har også væltet salen med Den lille Gumbas, en guru-lignende person der bringer seerne ind i deres eget sind på svævende drømmerejser. Hans mest berømte citat “NU DU BANGE! Men vi skal længere ind, vi skal helt ind i sindet!” er blevet en moderne klassiker. Martin Buch er omvendt kendt for den påtrængende Bøje, der i sketch-serien med titlen Telefon fra Bøje har indtalt lumre beskeder på Susannes telefonsvarer.

 

Kl. 20 går Mick Øgendahl på scenen. Manden med det fantastiske gummiansigt er én af de sjoveste stand-up-komikere, Danmark kan byde på. Micks komiske talent tager primært afsæt i betragtninger af menneskers almindelige adfærd og hverdagsliv. Komikeren, der er aktuel med showet SPAS, startede sin karriere som i 1993. Siden har han medvirket i flere film: Sammen med Rasmus Heide har han skrevet manuskript til Blå Mænd, og i den danske udgave af tegnefilmserien Madagascar overtog han Chris Rocks rolle og lagde stemme til zebraen Marty.

 

Årets juleshow arrangeres af Best Event på Tap1 i København. Den tidligere tappehal på Ny Carlsbergvej ligger i gåafstand fra Enghave st. og Valby st. og buslinjerne 10, 3A, 18 og 26.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *