Oplev Marianne van Toornburg ved årets juleshow 2012

Korpigen der gik solo

Marianne van Toornburg har en lang karriere som korpige bag sig, inden hun sammen med Pernille Højmark dannede den festlige og farverige frontlinje i Sweethearts. Nu træder hun alene frem i rampelyset i en moden alder med modne sange. De melankolske popsange tager ligesom Sweethearts ørehængere afsæt i dansktoppens storhedstid. Sangerinden er bl.a. inspireret af Grete Ingmann, som efterlod sig en rig musikalsk arv efter sin alt for tidlige død. Bent Fabricius-Bjerre har kaldt Grete Ingmann Danmarks bedste jazzsangerinde og sammenlignet hende med Ella Fitzgerald.

 

Tiden i Sweethearts

Med slogans som “Prangende uden at være pænt” var Sweethearts i mange år Danmarks festorkester nr. 1. Med 8 CDer og mere end 1500 shows gav Pernille Højmark og Marianne van Toornburg publikum en mulighed for at slippe den indre festtrold løs.

 

Oprindeligt sang Pernille Højmark med skuespillerkollegaen Benedikte Hansen og sangerinden Søs Fenger. Siden fandt Søs Fenger andre græsgange, og Benedikte Hansen blev fastansat på Det Kgl. Teater. Dermed kunne Marianne van Toornburg, der sang kor i Marquis de Sade og Dodo & the Dodos gøre sin entré.

 

De to frontfigurer Miss Sweet (Pernille) og Miss Heart (Marianne) gav i fem fantastiske år dansktoppen en renæssance med de sprudlende versioner af de nostalgiske hits.

 

Ikke et øje tørt

Sweethearts’ første album udkom i 1992 med numre som ”Sommer og sol”, ”Flower Power”, ”Smilende Sussi” og ”Rør ved mig”. Marianne van Toornburg har et ganske særligt forhold til ”Rør ved mig”, der er en fordanskning af det storladne spanske hit ”Eres Tú”. Sangen, der sikrede bandet Mocedades en andenplads ved Eurovision-sangdysten i 1973, blev helt sensationelt et spansksproget top 10-hit i USA.

 

I 1994 hoppede Marianne van Toornburg videre til sin solokarriere. Hun optræder dog ind i mellem sammen med sit gamle band til juleshows. Selvom Pernille Højmark har haft nok at lave med hovedroller i Taxa og Krøniken, er hun fortsat som frontfigur i Sweethearts.

 

Stjernespækket program

I Tap1 på det gamle Carlsberg kan man til årets juleshow opleve Marianne van Toornburg solo med nye sange skrevet af bl.a. Lise Cabble og Jacob Eriksen. Der er tale om et stjernespækket program, hvor også Mick Øgendahl, Lis Sørensen og Østkyst Hustlers medvirker. Martin Buch og Rasmus Botoft – også kendt som Rytteriet – leder slagets gang.

 

På grund af den store efterspørgsel sidste år, afholdes Juleshow i år hele tre gange i København: 30/11, 1/12 og 7/12 – bestil billetter nu.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *